School verhuist naar één locatie

School verhuist naar één locatie

School verhuist naar één locatie

Print
Ravels - Erik Druyts, directeur van de gemeentelijke basisschool De Verrekijker in Weelde (Ravels), maakt alvast schetsen voor een nieuwe school. Na verbouwing en nieuwbouw met een budget van 5,457 miljoen euro brengt de school al haar leerlingen samen op één locatie.
BR>
De Vlaamse regering heeft De Verrekijker in Weelde niet vergeten. De gemeentelijke basisschool staat als 26ste op de lijst van 211 geselecteerde projecten die kunnen bouwen of verbouwen via alternatieve financiering.

De school bevindt zich nu op twee vestigingsplaatsen in de Koning Albertstraat. In de gehuurde gebouwen van De Kleine Verrekijker zitten nu kleuters en leerlingen van het eerste en tweede leerjaar. In De Grote Verrekijker zitten de leerlingen vanaf het derde leerjaar.

Het is op deze laatste plaats dat het bouwproject wordt gerealiseerd. Als alles volgens plan verloopt, verhuizen alle klassen van De Kleine Verrekijker in 2011 naar de nieuwbouw. In 2000 werden daarvoor al plannen gemaakt, maar de wachtlijst voor de verwezenlijking van het bouwproject groeide steeds verder aan.

Intussen zat directeur Erik Druyts niet stil. Hij bezocht een symposium waar buitenlandse projecten werden voorgesteld. Hij droomt ervan dat het gemeentebestuur van Ravels ook geïnteresseerd is in enkele van de ideeën die hij daarvan meebracht. ”Goede isolatie, zonne-energie en andere maatregelen kunnen het energieverbruik terugbrengen tot tien procent van het normale verbruik”, weet Erik Druyts. ”Met opgevangen regenwater kunnen ook toiletten worden gespoeld.”

De directeur is ook goed op de hoogte van bouwkunde. ”Maar ik was niet goed genoeg in wiskunde om zelf architect te worden”, verklapt hij.

Sporthal

Gelukkig heeft het gemeentebestuur van Ravels ook geduld met de bouw van een nieuw zwembad naast de sporthal Het Molenslop. De invulling van de ruimte kan nu worden bekeken in een veel grotere omgeving waarbij de sportaccommodatie en de school bij elkaar aansluiten.

In de schoolgebouwen bevindt zich al een uitleenpost van de gemeentelijke bibliotheek. De bib blijft en kan dienstdoen als documentatiecentrum voor de school.

Door integratie van een computerlokaal of openleercentrum kunnen de leerlingen en het grote publiek er ook terecht.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio