Café De Lindekes sluit de deuren

Café De Lindekes sluit de deuren

Café De Lindekes sluit de deuren

Print
Grobbendonk - Cafébaas Jaap Stuurman (51) wil af van herberg De Lindekens. De waard is naar eigen zeggen aan andere dingen toe. Al geeft hij de kroeg niet aan eender wie over.
BR>
Herberg De Lindekens op de Liersesteenweg in Grobbendonk is een begrip. Niemand die weet dat het gehucht op de grens met deelgemeente Bouwel eigenlijk Nierijk heet. In de volksmond spreekt iedereen over De Lindekens.

”Het café staat hier al sinds 1838. Vroeger was het een stopplaats waar handelaars hun paarden lieten drinken en eventueel konden overnachten. Een veelgehoord vooroordeel is dat de kroeg op grondgebied Bouwel ligt. Dat klopt niet, Bouwel begint pas aan de overkant van de straat”, weet kroegbaas Jaap Stuurman, die de zaak omdoopte tot De Lindekens Anders.

”Ik wilde het anders aanpakken dan mijn voorgangers. Ik organiseerde optredens, karaokes en thema-avonden waardoor ik de keet nieuw leven inblies. Hoewel ik nu stilaan wil uitbollen staan er de volgende weken nog heel wat optredens op het programma.”

Stuurman voer vroeger over de Nederlandse binnenwateren, maar meerde vijf jaar geleden in Grobbendonk aan. ”In Nederland organiseerde ik een tijdje partyboten, schepen waarop gefeest kon worden. Toen leerde ik mijn Olense vrouw Ils kennen. Via een kennis nam ik dan De Lindekens over. ”

Bed & breakfast

”Ik beleefde hier vijf fijne jaren, maar voel nu dat ik weer eens iets anders moet gaan doen.”

Projectontwikkelaars die azen op het café, keren beter op hun stappen terug. ”Ik weiger mijn zaak te verkopen aan vastgoedmakelaars. Hoewel dit een historisch waardevol gebouw is, is het niet beschermd. Het zou zeer doen als hier appartementen verrijzen. Liefst van al geef ik het over aan een jong en enthousiast koppel. Het zou perfect mogelijk zijn hier een bed & breakfast te openen. Dat was ook mijn plan toen ik de zaak destijds overnam. Helaas is het door tijdgebrek nooit zo ver gekomen”, betreurt Stuurman.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio