Molse Tijdingen graaft in verleden

Print
Mol - De veertiende editie van de Molse Tijdingen is weer dikker en steviger dan de voorgaande Lijm was niet meer voldoende om de bijna driehonderd bladzijden bij elkaar te houden. De achttien hoofdstukken van de Molse Tijdingen zijn voor het eerst ingebonden.
BR>
De Molse Tijdingen is een periodieke uitgave van de Kamer voor Heemkunde en de Molse afdeling van het Vlaams Verbond van Gepensioneerden. Auteur John Wynen kwam vijftien jaar geleden met het idee op de proppen. Hij vond enkele gelijkgestemden om mee een boekje te schrijven over het rijke heemkundige verleden van Mol. Waarschijnlijk zijn de bijdragen van priester Wynen over het Molse dialect de sleutel van het succes.

Ook dit jaar neemt de Molse moedertaal een prominente plaats in. Daarnaast zijn er zeventien hoofdstukken die verschillende facetten van het Molse leven van vroeger belichten. Sommige auteurs benaderen hun onderwerp luchtig, andere onderwerpen het aan een strikt wetenschappelijk onderzoek.

De auteursgroep bestaat vooral uit kwieke senioren die putten uit eigen herinneringen en daarmee vlot enkele generaties overbruggen. Toch zijn er twee jongedames die in het peloton opvallen. Yanna Lefevere en Lore Sterckx, allebei van Rauw, hebben een gesmaakte inbreng.

Karel Peten leverde dankzij de digitale fotografie piekfijne illustraties af.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio