Frietzak is een succes

Frietzak is een succes

Frietzak is een succes

Print
Geel - De oproep van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) om tijdens de Week van de Friet een mooie puntzak te ontwerpen, leverde ruim honderd inzendingen op. Het ontwerp ‘The fries, everyday life’ van Kenny Van Aelst (22) uit Eindhout (Laakdal) raakte bij de vijftien finalisten.
BR>
Kenny Van Aelst is laatstejaarsstudent grafische ontwerpen op de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt. Zijn klas nam met succes deel aan de wedstrijd van VLAM.

”Wij krijgen tijdens het eerste semester de keuze uit snelopdrachten vanuit de school of vrije opdrachten”, vertelt Kenny Van Aelst. ”Onze klas was gewonnen voor de ontwerpwedstrijd voor een frietzak naar aanleiding van de Week van de Friet. De wedstrijd sprak me aan omdat friet toch een nationaal symbool is en echte friet hoort in mijn ogen nog steeds thuis in een klassieke puntzak”, getuigt de Eindhoutenaar.

Hoofdtelefoon

Zijn ontwerp verwijst naar het feit dat frieten haast vanzelfsprekend deel uitmaken van ons dagelijkse leven. ”Op de puntzak zie je op een ludiek manier frieten die tot leven komen. Er staat bijvoorbeeld een friet op met een hoofdtelefoon of een friet die een ongeval had.” Kenny’s klasgenote Stefa Rogiers uit Houthalen won de wedstrijd.

Sophie Fortemps, een andere klasmaat, raakte eveneens bij de vijftien besten. De vijftien genomineerde frietzakken kunnen via de veilingsite eBay geld opleveren voor de Cliniclowns. Steffi Peeters uit Geel raakte met twee frietzakken bij de 35 leukste inzendingen.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio