Vooral vijftigers doen aan fietstoerisme

Print
Turnhout - Het recreatief fietstoerisme blijft hoog scoren. Uit een enquête die de voorbije zomer werd gehouden, blijkt dat vooral de vijftigplussers een belangrijke doelgroep vormen. Opvallend is dat drievierde van de Antwerpse recreanten onderweg even halt houdt aan een taverne of café.
BR>
Afgelopen zomer werden met de steun van Europa tweeduizend fietsers bevraagd in het Benelux Middengebied. In Vlaanderen kwamen de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant aan bod. Uit de resultaten blijkt dat vooral vijftigplussers veel fietsen, ook in de provincie Antwerpen. 45 procent van de fietsers trekt eropuit met zijn partner, maar ook alleen (34 procent) of met vrienden (14 procent) wordt heel wat afgefietst in onze regio. Dat ligt voor een groot deel aan het flexibele knooppuntennetwerk, waarbij u zelf uw routes kunt uittekenen.

In Antwerpen vond het onderzoek plaats op populaire plekjes op het netwerk: Zoersel, Lier, Turnhout, Postel en Sint- Amands.

Meer dan elders combineren fietsers een tocht in de provincie Antwerpen met een horecabezoek. Drie op de vier fietsers stappen een café of taverne binnen voor een hapje of een drankje. Voor een maaltijd betalen de fietsers gemiddeld 16 euro per persoon, voor drank 5,5 euro per persoon.

Nu het fietsknooppuntennetwerk de hele provincie beslaat, gaat de dienst Toerisme zich voortaan concentreren op de kwaliteit ervan. Zo werden de voorbije zomer al heel wat bijkomende infopanelen en zitbanken geplaatst.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio