Eve Kempbell rockt

Eve Kempbell rockt

Eve Kempbell rockt

Print
Westerlo - Zangeres Eve Kempbell brengt een nieuwe single uit: Break free. Na het succes van Not right, waarmee ze in de halve finales van Eurosong raakte, gaat ze op de ingeslagen rockweg verder.
BR>
Eve Kempbell is de artiestennaam van Eva Lambaerts uit Tongerlo (Westerlo). Zingen is altijd haar passie geweest. Op negenjarige leeftijd sloot ze zich aan bij het kinderkoor De Schrijverkes. Later volgde ze zanglessen en trad ze op tijdens feestjes. Daarna volgden er nog tal van coverbands.

In 2004 kwam Eva voor het eerst echt in de spotlights toen ze onder haar eigen naam met de ballad Angels deelnam aan de voorrondes van Eurosong. Twee jaar later stond ze er opnieuw, deze keer als Eve Kempbell, met een rocknummer dat veel lof oogstte.

”Eurosong heeft heel wat deuren geopend”, vertelt Eva Lambaerts. ”Not right werd goed onthaald en heeft veel airplay gekregen op Donna en Q-Music. In een wereldje waarin de concurrentie moordend is, is dat mooi meegenomen. Zo kwam ik ook op de affiche van VT4 Zomertour terecht. Ik vond het een hele eer om veertien optredens te kunnen afwerken aan de zijde van tal van bekende artiesten.”

Een optreden van Eve Kempbell bestaat nog maar voor een klein deel uit eigen nummers.

Verder komen er veel covers van onder anderen Tina Turner, Pink en Anouk aan bod. Op termijn zouden deze covers wel plaats moeten ruimen voor eigen werk.

Full cd Full cd ”Er zijn plannen voor een full cd, maar heel ”Er zijn plannen voor een full cd, maar heel concreet zijn die nog niet”, zegt Eva. ”Er zal nog hard moeten gewerkt worden aan sterke, eigen nummers. Ik ben samen met een songwriter wat ideeën aan het uitwerken. Verder gebeurt alles in overleg met de mensen van het managementteam 2Brains Entertainment Group, met wie ik een zeer goede samenwerking heb. Zij hebben ervoor gezorgd dat Break free kon opgenomen worden in een Londense studio, waar het er zeer professioneel aan toe ging. Binnenkort ga ik ook voor het eerst een videoclip opnemen. Dat belooft een leuke ervaring te worden. Hopelijk volgen er ook nog heel wat optredens.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio