Britse oplichters leggen tweedehands asfalt

Print
Dessel - Enkele Britten legden twee weken geleden goedkope asfalt aan De Desselse Snuffelmarkt. De uitbaters van de winkel weigerden te betalen toen ze merkten dat de arbeiders afval van opgebroken wegen hadden gebruikt. De Britten dreigden ermee dat ze de winkel in brand zouden steken.
BR>
Linda Meeusen en Rudy Heyns openden een maand geleden de tweedehands- en antiekzaak De Desselse Snuffelmarkt op de Molsebaan in Dessel. Twee weken geleden klopten twee Britten aan met een vreemd aanbod.

”Er ligt asfalt rond onze zaak, maar zij merkten dat er nog een stuk parking extra asfalt kon gebruiken. Zij boden ons aan om 200 vierkante meter asfalt te leggen voor 12 euro per vierkante meter. De gangbare prijs voor asfalt is 30 euro per vierkante meter. We gingen akkoord”, vertelt Rudy Heyns.

De twee Britten kwamen de volgende dag langs met enkele werkmakkers. In enkele uren tijd hadden ze de klus met wat handgereedschap geklaard. Maar het opgevulde stuk grond was helemaal niet geasfalteerd.

Klacht

”Zij gebruikten gewoon afval van andere wegen”, beseft Rudy Heyns. ”Mijn vrouw weigerde de 2.400 euro te betalen. Toen begonnen ze af te pingelen. Mijn vrouw riep mij erbij en ik zei hen dat ze oplichters waren en dat ik niet betaalde. Daarop dreigden ze ermee dat ze ons huis in brand zouden steken.

Achteraf hebben ze nog gebeld met de boodschap dat ze het hier niet bij zouden laten. Ik heb een klacht ingediend bij de politie”, zegt Rudy Heyns. ”Een Nederlandse vriend vertelde me dat in Nederland een soortgelijke zaak aan de gang is. Britten gebruiken er afval van een opgebroken snelweg om mensen op te lichten.”

De politie pakte begin 2002 al eens een Britse asfaltbende op in Brasschaat. Die ging op dezelfde manier te werk en maakte onder meer slachtoffers in Beerse en Vosselaar.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio