'Slachtoffer in eigen bedrijf'

Print
Dessel - Marc Keersmaekers, de Desselse bedrijfsleider die veroordeeld werd voor het inrijden op een stakerspost in Genk, gaat in beroep. Hij noemt zich slachtoffer in zijn eigen bedrijf.
BR>
”Als ik morgen op iemand opzettelijk inrijd, dan wil ik voor de gevolgen opdraaien”, zegt Marc Keersmaekers, gedelegeerd bestuurder van Algemene Industriële Schilderwerken (AIS) in Herentals. ”Maar in dit geval ben ik alleen tevreden met de volledige vrijspraak.”

De Tongerse strafrechter veroordeelde de 52-jarige bedrijfsleider tot een celstraf van drie maanden met volledig uitstel en 550 euro boete. Op 13 april 2005 zou hij met zijn BMW opzettelijk zijn ingereden op een aantal actieve vakbondsleden in het intussen gesloten filiaal in Genk.

”Ik dacht dat we het verhaal met de zitting van dinsdag konden afsluiten”, zucht de veroordeelde. ”Ik kon mijn oren niet geloven toen de rechter zijn vonnis velde.

Hij baseerde zich uitsluitend op een verklaring van de politiecommissaris in de media. Terwijl één van zijn agenten verklaarde dat ik wel degelijk gestopt was voor de manifestanten. Pas nadat ze op mijn wagen begonnen te schoppen en te slaan, ben ik zachtjes doorgereden.”

”Dat laatste wordt gestaafd door een onafhankelijk verzekeringsexpert. Mijn auto vertoonde volgens het verslag geen enkele spoor van een aanrijding. Hij bleek alleen toegetakeld door omstaanders. Ik dien dan ook een klacht in bij het comité P voor de leugenachtige verklaringen van de dienstdoende commissaris.”

Keersmaekers heeft na de gebeurtenissen nog weinig begrip voor de vakbonden. ”Ik voel me slachtoffer in mijn eigen bedrijf. De manifestanten namen het bedrijf in Genk ondanks het ontzeggen van de toegang in en bedreigden twee medewerkers. Ze brachten voor 7.500 euro schade aan compressoren toe en besmeurden de muren met graffiti.”

”Genk, waar veertien mensen werkten, hebben we inmiddels moeten sluiten. De vakbonden probeerden ook Herentals plat te leggen. Daar werken nu zo’n zeventig mensen maar eigenlijk moeten we hier ook afslanken. Deze affaire heeft mij al belangrijke klanten gekost. Ik word ten onrechte bestempeld als een crimineel. Daarom wil ik dat de waarheid aan het licht komt. Ik wil dringend eerherstel.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio