Almaplast zoekt spuiters

Almaplast zoekt spuiters

Almaplast zoekt spuiters

Print
Kontich - Na een herstructurering staat Almaplast er weer. De orders stromen binnen. Na een grote bestelling van trein- en trambouwer Bombardier uit Brugge gaat het bedrijf dit jaar voor een record.
BR>
Almaplast is een specialist in het poedercoaten, plastificeren en natlakken van metalen. De klanten brengen hun onderdelen naar Kontich waar ze gelakt worden.

Het familiebedrijf heeft het niet bepaald makkelijk gehad. De verhuizing naar een nieuwe vestiging in Kontich bleek bijna een onoverkomelijke opdracht. ”Maar wij zijn helemaal terug”, zegt algemeen directeur Niko Hendrickx. ”Ons orderboek raakt mooi gevuld en we zijn daarom dringend op zoek naar bijkomend personeel. Bandwerkers, spuiters, maar ook een productieverantwoordelijke en zelfs een deeltijdse boekhouder.”

Het bedrijf behandelt ook oude metalen en onderdelen van trams of treinen die een opknapbeurt krijgen. De NMBS en de MIVB zijn graag geziene klanten. En dat is ook zo voor kantoorspecialist Bulo en kofferproducent Samsonite. Almaplast werd 45 jaar geleden opgericht werd door drie ondernemende families. Ze zijn nog altijd aan boord. Niko Hendrickx is hun rechtstreekse vertegenwoordiger.

”Wij hebben de onderneming vrij drastisch moeten afslanken. We hadden ooit 50 werknemers, maar vandaag is dat maar 25 man meer”, zegt Hendrickx.

”We haalden in 2005 een omzet van 3 miljoen haalden in 2005 een omzet van 3 miljoen euro, maar geen rendement. Drie jaar na elkaar schreven we rode cijfers.”

Bombardier plaatste een grote bestelling bij Almaplast. ”Wij worden betrokken bij de bouw van nieuwe treinen. Dat geeft ons mooie vooruitzichten op lange termijn. Met uitzicht op een recordomzet en op rendement.”

Plastificeren is arbeidsintensief. Vandaar de hoge loonkosten. Nogal wat concurrenten moesten afhaken. Almaplast slaagde erin om het gat in de markt te vullen. Zelfs in het buitenland. ”Dat heeft ook met onze kwaliteit te maken”, zegt Hendrickx. ”Onze productieprocessen zijn ISO-gecertificeerd en voor een KMO zegt dat heel wat.”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio