Toch één slachtlijn behouden

Toch één slachtlijn behouden

Toch één slachtlijn behouden

Print
Antwerpen - Als het aan Norbert Druwel, de uitbater van het Antwerpse slachthuis ligt, komen er op de site aan de Slachthuislaan nieuwbouwwoningen, horeca en een topsporthal. Die plannen zijn niet nieuw, maar komen wel een stap dichterbij na het faillissement van het slachthuis. Toch is Druwel contractueel verplicht om minstens één slachtlijn open te houden.
BR>
Het Antwerps schepencollege keurt vrijdag waarschijnlijk een herziening van het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) voor de slachthuissite goed. Het huidige BPA dateert uit de jaren negentig van de vorige eeuw en voorziet nog in een culinaire agora op de site. De plannen daarvoor zijn definitief opgeborgen.

”Door de herziening van het BPA kunnen er op de site onder meer woningen en sportaccommodatie gebouwd worden. Er zijn al plannen, maar die kunnen in hun huidige vorm niet uitgevoerd worden. Zo staat op het plan een toren van negentig meter hoog en dat is verboden. Maar als de architect zijn plannen aanpast aan het nieuwe BPA kan het wel”, zegt Jan Verhaert op het kabinet van de schepen van Ruimtelijke Ordening Ludo Van Campenhout (VLD).

Slachten blijft

Of het project aan de Slachthuislaan er komt, hangt af van Norbert Druwel. De man hoopt met de opbrengst van de nog te bouwen gezinswoningen en de horeca de geplande topsporthal te financieren. Die zou in de huidige plannen van Druwel plaats bieden aan twee- tot drieduizend mensen.

Maar ook met dit project is Norbert Druwel verplicht om nog minstens één slachtlijn open te houden. ”Er is een protocol afgesloten tussen Druwel en de stad waarin staat dat er een slachtlijn moet openblijven. Als dat niet gebeurt, moet er een boete betaald worden. Norbert Druwel heeft recent nog gezegd dat de slachtlijn, die nu in renovatie is, eind volgende maand opnieuw open gaat”, zegt de schepen van Sociale Zaken Tuur Van Wallendael (sp.a).
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio