Kostenplaatje wordt harde dobber

Print
Antwerpen - De onderhandelaars voor een nieuw bestuursakkoord hebben heel volgende week uitgetrokken om te praten over de budgetten. Woensdag raakten ze het inhoudelijk eens over sociaal beleid en jeugd. Of er ook geld is voor al die akkoorden, zal volgende week blijken.
BR>
De jongste dagen wordt op het stadhuis voorzichtig gehoopt op een ‘sinterklaasakkoord’, maar de kans dat die timing wordt gehaald lijkt klein. Volgens enkele onderhandelaars zullen de gesprekken over de budgetten nog een harde noot worden om te kraken. Nu al is duidelijk dat er niet voldoende financiële middelen zijn om alle voornemens en plannen in hun geheel uit te voeren.

Dat is een van de redenen waarom sinds vorige week geen persontmoetingen meer worden georganiseerd. Geen enkele toekomstige schepen wil zijn of haar plannen uit de doeken doen om twee weken later tot de vaststelling te komen dat er geen of te weinig budget is.

Ook inhoudelijk zijn nog niet alle terreinen vlak. Onder meer over wonen, afvalbeleid en stadsontwikkeling is nog niet alles uitgeklaard. Morgen, vrijdag, wordt gepraat over mobiliteit, milieu en autonome bedrijven zoals Vespa.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio