Agenten riskeren tot vier jaar

Antwerpen - Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, vliegen twee Antwerpse politie-inspecteurs tot vier jaar in de cel. Woensdag verschenen de inspecteurs voor het hof van beroep.
BR>
In eerste aanleg kreeg inspecteur Tom V. drie jaar cel waarvan achttien maanden effectief. Zijn collega Dennis M. werd veroordeeld tot één jaar cel waarvan de helft effectief.

Ze gingen tegen het vonnis in beroep.

De twee agenten staan terecht omdat ze op 22 juli 2003 twee illegale Algerijnen bijzonder agressief zouden hebben aangepakt. Volgens het OM plukten ze hen zonder identificatie van de straat en voerden hen naar een verlaten barak in de buurt van de spoorweg. De inspecteurs zouden de Algerijnen hebben geslagen met een matrak en tegen hun hoofden hebben getrapt. Inspecteur V. zou ook 150 euro uit hun portefeuilles hebben gestolen.

Hij zou bovendien de kolf van zijn wapen in de mond van een van zijn slachtoffers hebben gestoken en gezegd hebben dat als de procureur hem niet zou vervolgen, hij ”het recht in eigen handen zou nemen.”

Daarna lieten de inspecteurs de twee gaan. Ze zouden daarna een proces-verbaal hebben vervalst om te verdoezelen waar ze al die tijd waren geweest. De zaak wordt verdergezet op 20 december.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio