Bouw drukkerij gestart

Bouw drukkerij gestart

Bouw drukkerij gestart

Print
Essen - In juni is drukkerij VNV gestart met het bouwen van een drukkerij met een oppervlakte van 1.400m2 aan de Steenovenstraat in Wildert. Binnen enkele weken al, rolt de eerste order van de persen.
BR>
”Ik was al een tijdje op zoek naar een plaats waar ik kon uitbreiden. Ik had heel de Noorderkempen letterlijk afgereden, toen ik midden in de nacht deze plek op het internet tegenkwam. Ik ben er dan onmiddellijk ingevlogen en tot hiertoe is alles gelopen zoals gepland”, vertelt zaakvoerder Leon van Nunen (37) ons.

”We hebben namelijk een zeer grote order binnen gehaald, en om die klaar te krijgen moeten we twee januari beginnen drukken. Tegen eind december zal de productiehal klaar zijn. Op dit moment zijn ze de ”Roland 700” aan het installeren, een unieke pers in België met tien druktorens waardoor de drukker dubbel zo snel kan werken. Aanzienlijke hoeveelheid aankunnen is de boodschap in de drukkerswereld op dit moment.” 17 februari is de verdere verhuis gepland.

Tegen dan moeten de kantoren, eetzaal, keuken, saninitair, douches, parking,... allemaal klaar zijn. Een investering van zes miljoen euro moet renderen, daarom zullen er tegen 2009 twintig vacatures bijkomen. Het gaat van arbeiders in de drukkerij, tot bediendes en logistieke medewerkers. Dan zullen er zo een vijftig mensen tewerk gesteld zijn.

”Personeel is één van mijn prioriteiten. De mensen die voor mij werken respecteer ik ten zeerste. Het zijn stuk voor stuk competente, flexibele en hardwerkende mensen. Bij ons in het bedrijf is het een combinatie van Nederlanders en Belgen. Ik neem van allebei de beste kanten”, besluit Leon.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio