Burgemeester boos om sluiting postkantoor

Print
Malle - In 2007 verdwijnen 277 kleine postkantoren, waaronder dat van Westmalle. Burgemeester Harry Hendrickx van Malle wil dat De Post eerst een alternatief aanbiedt vooraleer het kantoor te sluiten.
BR>
De Post wil een aantal postkantoren vervangen door postpunten. Dat zijn servicepunten waar je voor basisproducten en -diensten van De Post terecht kan. Burgemeester Harry Hendrickx is behoorlijk boos omdat het postkantoor van Westmalle in februari sluit, terwijl er nog geen locatie is voorzien voor een postpunt.

Harry Hendrickx: ”Dit lijkt de omgekeerde wereld. Normaal wordt er eerst naar een alternatief gezocht vooraleer een kantoor te sluiten. Dit rijmt absoluut niet met de klantvriendelijkheid. Zo blijven er 8.000 Westmallenaars in de kou staan. Dat nemen wij niet.”

In een persbericht meldt De Post zelf dat ze een continue basisdienstverlening wil verzekeren, maar dat is dus voorlopig in Westmalle niet het geval. De gemeente Malle nodigt de gedelegeerd bestuurder van De Post uit om deze maatregel in een bewonersvergadering nader toe te lichten.

Ook de plaatselijke bevolking reageert teleurgesteld. Zo ondermeer de 80-jarige Rik Claes, die jarenlang zelf bij De Post heeft gewerkt. ”De Post in Westmalle draait beter dan het hoofdkantoor in Oostmalle. Je kunt hier ook makkelijker parkeren. Bovendien zijn de bedienden heel vriendelijk.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio