Gemeente gaat mororrijders beter beschermen

Print
Aartselaar - Het gemeentebestuur gaat in de toekomst de wegmarkeringen onderwerpen aan hogere eisen. Dit is de belofte die raadslid Rina Van de Weyer kreeg na een vraag over de rijveiligheid van motards op Aartselaars grondgebied.
BR>
Het gemeentebestuur gaat rekening houden met de grieven van motorrijders bij de aanleg en heraanleg van wegen. Een en ander is een reactie op een vraag van Rina Van de Weyer (CD&V) tijdens de jongste gemeenteraad.

”In een dossier dat de motorrijders hebben samen gesteld, staan een aantal opmerkingen waar wij als gemeentebestuur ook wat kunnen doen. Zijn deze zaken ook hier bekend en zo ja, in hoeverre wordt daar rekening mee gehouden?” vroeg Van de Weyer aan het schepencollege.

”Ik heb dit dossier meermaals gezien”, reageert burgemeester Marc van den Abeelen (VLD). ”Als parlementslid heb ik de discussie daarover ook in de Vlaamse raad meegemaakt. Zo blijken de huidige vangrails een gevaarlijk obstakel voor hen. Het aanbrengen van stootkussens is een oplossing. Maar voor zover ik weet, hebben wij op de wegen waarvoor wij verantwoordelijk zijn, geen vangrails.”

Toch willen de burgemeester en de meerderheid ook een inspanning leveren. ”Sommige wegmarkeringen zorgen voor slipgevaar voor tweewielers. Het lijkt me logisch dat we rekening houden met die opmerking en in het lastenboek de korrelstructuur bepalen waarmee deze worden geschilderd. Meer initiatieven als dit zie ik niet binnen onze mogelijkheden liggen.” Van de Weyer neemt genoegen met deze belofte.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio