Alweer nieuw speelterrein

Print
Kontich - De realisatie van het zeventiende speelterrein in de rij, in de verkaveling Alma naast de Reepkenslei, staat in de startblokken.
BR> In de nieuwe verkaveling Alma met de Joris Olyslaegerslaan en Ter Sneeuw, gelegen naast de Reepkenslei, staan 64 woningen. Het gaat hier veelal om jonge gezinnen met kinderen. Op een terrein van bijna 1.000 m2 komt er een nieuw speelterrein.

Schepen van de Jeugd Luc Blommaerts: ”Vooraleer beslissingen te nemen over de inrichting van het terrein, hebben we een inspraakmoment gehouden met de kinderen en de ouders. Hun suggesties en wensen hebben we ter harte genomen.” Het terrein wordt omheind en krijgt niveauverschillen, die stimulerend werken om te spelen. Ook de speeltuigen zijn zorgvuldig gekozen.

Voor de twee- tot zesjarigen is er een peuterschommel, een speelcombinatie, een zandbak en een veerwip in de vorm van een schildpad. De zes- tot twaalfjarigen krijgen een rondkop-palissade met zitbanken, een vogelnest-schommel en een evenwichtparcours.

Voor de babysittende ouders en grootouders komen er twee zitbanken met rugleuning en een petanquebaan. Het totale prijskaartje komt op ongeveer 40.000 euro. Als alles vlug gaat, zou het speelterrein al tegen de paasvakantie klaar kunnen zijn.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio