Drie maanden wachten op nieuw conatinerpark

Print
Hove - De uitbreidingswerken aan het containerpark liggen al enige tijd stil. Raadslid Jo Ampe (Hove Beweegt) vroeg tijdens de jongste gemeenteraadszitting tekst en uitleg.
BR>
”Gezien de beperkte oppervlakte van het containerpark en het grote afvalaanbod, is de druk op het containerpark en de omgeving momenteel enorm”, aldus Ampe. Volgens burgemeester Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) is de uitbater van het containerpark, intercommunale Igean Milieu en Veiligheid, momenteel bezig met het herinrichten van zeven locaties in de zuidregio. ”In Boechout waren er problemen met de kwaliteit van het beton. Daarom werd eerst op zoek gegaan naar een andere onderaannemer. Die werd ondertussen gevonden en deze week nog zal het beton gestort worden op het nieuwe gedeelte.”

Na 28 dagen kunnen de containers verhuisd worden naar het nieuwe gedeelte en kan de heraanleg van het voorliggende terrein beginnen. ”In functie van de weersomstandigheden, rekenen we daarvoor op maximum zes weken. Ergens einde februari zou het nieuwe containerpark dan klaar moeten zijn.”

De aanpassingswerken maken deel uit van de invoering van Diftar (Gedifferentieerd Tarief Afvalverwijdering), het principe waarbij de vervuiler betaalt volgens hoeveelheid en soort afval. Als de werken afgerond zijn, zal het Hovese containerpark beschikken over een verhoogde loszone en een uitgang langs de Patrijzenlaan.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio