Zwarte Rakker blaft weer

Zwarte Rakker blaft weer

Zwarte Rakker blaft weer

Print
Schelle - Hondenclub De Zwarte Rakker ziet weer licht in de duisternis. Na de zware kantinebrand een jaar geleden heeft de club in Polen een houten chalet op de kop kunnen tikken. Momenteel trekt een firma het chalet op in Niel.
BR>
Nagenoeg een jaar geleden, in de nacht van 6 op 7 december, werd de kantine van hondenclub De Zwarte Rakker in Schelle in brand gestoken. De kantine ging volledig in vlammen op. De hondenclub zat letterlijk en figuurlijk in zak en as. ”Van alle kanten krijgen we steunbetuigingen en die houden ons overeind”, liet Nelly Vander Beeken van De Zwarte Rakker zich toen ontvallen. ”We gaan er ons dag en nacht voor inzetten om zo vlug mogelijk recht te kruipen.”

Op de terreinen van De Zwarte Rakker in Schelle werd een grote tent geplaatst. Op die manier kon de hondenclub, met bijna honderd aangesloten leden, haar trainingen en werking voortzetten. Inmiddels had clubverantwoordelijke Leo Campo in de Poortelei in Niel een groot terrein van 4.000 vierkante meter aangekocht.

”Daar gaan we het trainingscentrum van onze club uitbouwen”, licht Leo Campo toe. ”Het kwam erop neer om daar zo snel mogelijk een kantine neer te zetten. We opteerden voor een houten chalet, maar toen we naar de prijs informeerden, begon het in ons hoofd te duizelen. Dat bedrag was financieel niet haalbaar voor onze club. We zijn dan via bepaalde personen gaan aankloppen in Polen en konden er een splinternieuw houten chalet op de kop tikken voor een aanlokkelijke prijs. Begin deze week kwam het chalet in Niel toe. De firma Codefa uit Bornem is nu bezig de panelen in elkaar te zetten”, zegt Leo Campo.

Dit jaar viert de hondenclub ook haar tienjarig bestaan. ”In feite had de viering moeten plaatsvinden in oktober, maar onze tent is niet geschikt voor zo’n evenement. Daarom besloten we te wachten tot het nieuwe chalet klaar is. We gaan dan in de komende weken werk maken van ons clubjubileum”, aldus Nelly Vander Beeken.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio