Zaklamp-act van Thor al gepikt

Zaklamp-act van Thor al gepikt

Zaklamp-act van Thor al gepikt

Print
Schoten - In De Roemeense hoofdstad heeft Thor er zijn eerste repetitie opzitten voor het Junior Eurovisiesongfestival. Traditiegetrouw staken daarbij enkele hoofdbrekers de kop op. Van spiekende Wit-Russen tot een wispelturig rookgordijn. En Thor? Die amuseert zich ondertussen vooral met zijn skateboard.
BR>
De Belgische delegatie moest toch even de wenkbrauwen fronsen toen bij de repetities de 10-jarige Andrei Kunets het podium betrad voor titelverdediger Wit-Rusland. Blijkbaar bediende zijn dansers zich van lampjes, net als het gezelschap dat in het zog van Thor voor beweging zorgt. Al lijkt daarmee niet het allereerste relletje in de maak. ”De Wit-Russische lichtjes zijn blijkbaar niet van dezelfde kwaliteit als de zaklantaarns van Thors dansers, die branden een stuk harder”, klinkt het bij de VRT-delegatie. Een zaak gaan ze er wellicht niet van maken.

Het rookgordijn op het podium dreigde problematischer te worden. Dat is van vitaal belang voor de choreografie bij Thors Tocht door het donker. Maar de rook, die men daar doorgaans voor gebruikt, deed het podium van plexiglas veranderen in een gevaarlijke glijbaan. De technici van de Roemeense televisie ging op zoek naar een alternatief. Men vond ook een minder gevaarlijk rookgordijn, maar dit bleef dan weer niet aan de grond hangen waardoor Thor en zijn dansers al vlug in rook leken op te gaan.

Al werd ook dat verholpen. De rook zal nu ontwikkeld worden achteraan het podium, vanwaar Thor en zijn gezellen aan het begin van het nummer komen gestapt. Zo zal het lijken alsof ze écht bezig zijn met een tocht door het donker. ”Traditionele kost op elk Songfestival”, klinkt het in Boekarest. ”Elke keer vragen ze je om vooraf plannen uit te tekenen. Maar eenmaal je op locatie komt, merk je dat het in de praktijk allemaal niet zo gaat als voorzien. En dan is het altijd improviseren zoals bij dit rookgordijn.”

Thor Hawk

Thor zelf bekijkt het ondertussen allemaal van op een afstand. Voor hem verliep de repetitie vlot en de technische hoofdbrekers laat hij over aan de mensen die er wat van afweten. Zelf is hij liever bezig met zijn skateboard.

”Ik heb hier wel al enkele toffe pleinen gezien om te skaten, maar meestal heb ik mijn board niet bij”, vertelt de jonge Schotenaar. Eerst leken de gangen van het Intercontinental Hotel, waar Thor verblijft, een uitweg te bieden.

Maar ook dat was niet alles. ”Op die tapijten is het niet zo makkelijk om te skaten”, aldus Thor, en zijn begeleiders leek dit evenmin een goed idee. ”Op de kamer heb ik nu een Playstation en daarop kan in Tony Hawk spelen, een skatespel. Skaten in het echt is natuurlijk tof, maar op zo’n spel kan je ook heel wat leuke dingen doen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio