Antwerps architect krijgt Nederlandse prijs

Print
Antwerpen - Luc Binst van het Antwerpse bureau Crepain Binst Architecture heeft een prestigieuze architectuurprijs in Nederland gewonnen. Met zijn ontwerp van een ‘vrijstaande woning met praktijkruimte’ reef Luc Binst 12.000 euro binnen. Ook zijn Antwerpse collega’s Conix Architecten en Ontwerpatelier Bert Gebruers-Peter Jannes werden genomineerd.
BR>
De Lensvelt de Architect Interieurprijs is een erkenning voor projecten uit Nederland en België en werd vorige week vrijdag uitgereikt in Amsterdam.
Uit 75 inzendingen nomineerde de jury vijf projecten. Drie daarvan waren Belgische architectenbureaus. Conix Architecten uit Antwerpen werd genomineerd voor de restauratie van het Atomium in Brussel. Ontwerpatelier Bert Gebruers-Peter Jannes uit Olen kreeg een nominatie voor zijn ontwerp in het Antwerpse Hopland. Daar bouwden de architecten een voormalig klooster om tot een lifestylewinkel Donum.

Luc Binst won uiteindelijk de prijs. Hij ontwierp in het Vlaams-Brabantse Humbeek (Grimbergen) een vrijstaand woonhuis met een praktijkruimte.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio