Voedselbank vindt onderdak in Mortsel

Print
Antwerpen - De Voedselbank krijgt een nieuw onderkomen in Mortsel. De provincieraad keurde de aankoop goed van een opslagplaats aan de IJzerenweglei 19.
BR>
Met de aankoop ziet de toekomst voor de Voedselbank er weer rooskleurig uit. De organisatie moet eind dit jaar haar opslagruimte in het Militair Hospitaal aan de Lange Leemstraat verlaten. De Voedselbank zocht een betaalbare ruimte in Antwerpen en zowel de stad als de provincie engageerden zich om op zoek te gaan naar een alternatief, maar dat bleek niet zo eenvoudig.

Uiteindelijk werd een geschikte opslagruimte gevonden aan de IJzerenweglei in Mortsel. De provincie kocht het gebouw voor 700.000 euro. De Voedselbank mag de opslagplaats gratis benutten. Bovendien had de hulporganisatie al een opslagruimte in het nabijgelegen Fort IV.

”We zijn heel blij met deze oplossing”, reageert voorzitter Leo Bouving. ”Onze enige zorg is dat het bedrijf dat er nu zit, een opzegtermijn van zes maanden heeft. Al kan het zijn dat het er eerder weg is. Volgens de laatste berichten zouden we tot maart in het Militair Hospitaal terechtkunnen. Hopelijk kunnen we tegen die tijd naar Mortsel verhuizen.” De Voedselbank verdeelde vorig jaar ruim elfduizend voedselpakketten.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio