Arno gordt sjerp om

Arno gordt sjerp om

Arno gordt sjerp om

Print
Mechelen - Een vijftigtal kinderen heeft woensdagnamiddag in de raadzaal van het Mechelse stadhuis de eed als raadslid van de nieuwe kindergemeenteraad afgelegd. Kinderburgemeester Balder Carpentier gaf daarbij de sjerp door aan zijn opvolger, Arno Galle van het vijfde leerjaar van het Lyceum.
BR>
Om de twee jaar neemt de Mechelse kindergemeenteraad een herstart en mogen vijfde- en zesdejaars van de verschillende basisscholen plaatsnemen in de raadzaal om hun eed als kindergemeenteraadslid af te leggen. In die functie mogen de kinderen voorstellen doen die het leven van kinderen in de Dijlestad aangenamer moeten maken.

”Jullie bepalen wat kinderen in Mechelen belangrijk vinden. Jullie mogen voorstellen doen aan het schepencollege, zolang ze maar haalbaar zijn. Het schepencollege zal dan bekijken welke zaken wel of niet gerealiseerd kunnen worden met de kleine spaarpot die Mechelen daarvoor heeft vrijgemaakt”, legde jeugdschepen Johan Timmermans (VLD) de kersverse kindergemeenteraadsleden uit.

Voorstellen
Na een namiddagje brainstormen schotelden ze hem alvast mega-ideeën voor. Bovenaan het verlanglijstje staat de realisatie van een volwaardig skatepark. ”Er zijn al plannen in die richting. Aan De Nekker en aan het Douaneplein liggen mogelijkheden”, gaf schepen Timmermans aan. Voorts kwam ook meermaals de vraag naar de organisatie van een kinderveldloop met een optreden, een bevraging onder kinderen over speelpleinen, een talentendag voor Mechelse jongeren en de realisatie van een sportzaal met klimmuur.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio