Taken nieuwe bestuursploeg zijn verdeeld

Print
Lint - Toekomstig burgemeester Stanny Tuyteleers (CD&V) en zijn vier schepenen - drie van VLD en één van N-VA - kennen hun bevoegdheden voor de komende legislatuur. Deze verdeling, een toch altijd moeilijke oefening, kende volgens Tuyteleers een vlot verloop.
BR>
Stanny Tuyteleers krijgt naast de verplichte bevoegdheden, eigen aan het ambt van burgemeester, ook openbare werken, groenvoorziening, informatie en informatica, burgerlijke stand, personeelszaken en huisvesting toebedeeld. Eerste schepen Chris Van Craen (VLD) neemt de zorg voor de senioren, de cultuur, het onderwijs, de BKO en de locale economie voor haar rekening.

Harry De Brabandere (N-VA) wordt tweede schepen. Voor hem zijn sport, jeugd, De Witte Merel, ruimtelijke ordening, feesten en feestelijkheden weggelegd.

Derde schepen, Nicole Muyshondt (VLD), staat in voor financiën, de bibliotheek, volksgezondheid en gezin en het patrimonium.

Parick Mariën (VLD) is vierde schepen en krijgt ontwikkelingssamenwerking, sociale zaken, mobiliteit en milieu.

Huidig en ook toekomstig OCMW-voorzitter Armand De Baets (CD&V) wordt in het college een vijfde toegevoegde schepen. Hij zal de verantwoordelijkheid voor de sociale huisvesting waarschijnlijk van Tuyteleers overnemen. Dit dubbele mandaat van OCMW-voorzitter en toegevoegde schepen levert géén twee wedden op. Alleen het OCMW-voorzitterschap wordt betaald.

Stanny Tuyteleers: ”In 2012 wordt de OCMW-voorzitter automatisch ook schepen van sociale zaken. Dan zullen we in Lint geen aparte voorzitter van het OCMW meer hebben, en valt er dus een uitvoerend mandaat weg. Maar dit is een probleem voor later. Met deze ploeg wil ik in elk geval op een rechtvaardige en sociale manier gaan besturen.”
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio