O.B.E.R. valt in de prijzen

Essen - De Objectieve Bierproevers Regio Essen zijn uitgekozen door de Academie voor Streekgebonden Gerechten. Dit voor hun inzet voor de promotie van de Belgische bieren.
BR>
Sinds 1991 bekroont ASG elk jaar een toeristisch initiatief rond streekgebonden gastronomie. Het eremerk verwijst naar Jan Lambin, medestichter van ASG. Als radiojournalist zwierf hij vanaf 1944 door Vlaanderen en Wallonië op zoek naar toeristische wetenswaardigheden, steeds met grote aandacht voor lokale producten en eetgewoontes.

Dit jaar ontvangen de Essense bierproevers de prijs. ”We behoren al jaren tot de vijf beste kerstbierfestivals ter wereld. Op deze happenings serveren wij zo een 110 Belgische kerstbieren. Doordat kwaliteit bij onze vereniging hoog in het vaandel wordt gedragen, is dit festival uitgegroeid tot een internationale happening. Wij als Belgen kennen onze streekbieren niet zoals de buitenlandse liefhebber ze kent. En die reizen heel wat kilometers af voor ons bier. Zo komen er Amerikanen, Japanners, Canadezen,.... We zijn daarom ook enorm opgetogen dat het ASG ons heeft gekozen. Zeker als je weet dat vorig jaar de bekende kaasmakerij van Passendaele in de prijzen viel”, zegt voorzitter Gerard Peeters.

Kerstbierfestival, Heuvelhal, Essen. 16/12 vanaf 14u., 17/12 vanaf 12u
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio