Onenigheid bij prijsuitreiking Emancipatieprijs

Print
Berchem - De Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM) reikte haar negende Emancipatieprijs uit aan Student Focus, Brussels Gekleurd en Pascal Nicolas. Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (sp.a) overhandigde de prijs in het stadhuis.
BR> Student Focus kreeg de eerste prijs. De organisatie motiveert hoofdzakelijk allochtone, maar ook autochtone jongeren om hun studies verder te zetten op universitair niveau. De tweede prijs ging naar Brussels Gekleurd, een vereniging die zich via diverse activiteiten in het Brusselse inzet om het harmonieus samenleven tussen de verschillende culturele gemeenschappen te bevorderen.

Nicolas kreeg de derde prijs. Hij was tot vorig jaar directeur van het cultuurcentrum Berchem. ”Hij heeft de allochtone cultuur binnengeleid in de culturele centra van Antwerpen”, zegt Youssef Souissi, voorzitter VOEM.

Het kwam wel tot een aanvaring tussen Nicolas en Janssens. Nicolas weigerde uit protest de prijs in ontvangst te nemen. Hij begrijpt niet dat Antwerpen geen allochtone schepen krijgt.

Burgemeester Janssens reageerde gepikeerd. Janssens verwees naar de gemaakte afspraken over de mandaten met spirit. De andere verkozen allochtone sp.a-kandidaten zouden nog te politiek onervaren zijn om schepen te worden. Enigszins geschrokken excuseerde Nicolas zich voor zijn tussenkomst.

Hij zei de argumenten van Janssens te begrijpen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio