'Zonder kabel was misschien niets gebeurd'

Voor het Antwerpse assisenhof is maandag het proces tegen Robert Vereecken (54) uit Antwerpen gestart. De onderhoudsman staat terecht voor doodslag op Christiane of Chrisje Michiels.

Belga

Hij wurgde zijn 46-jarige vriendin op 17 april 2004 's middags tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Hij doolde de hele avond door de stad alvorens zich vrijwillig aan te geven bij de politie.

De beschuldigde vertelde op de eerste dag van zijn proces dat hij Chrisje een drietal jaren voor de feiten in café Stanny aan de Antwerpse Stanleystraat had ontmoet.

Toen Chrisje de bewuste zaterdagochtend thuis kwam, kreeg het koppel ruzie. Of die ruzie ging over de ontrouw die Chrisje bij haar thuiskomst had opgebiecht, of over de mislukte aankoop van een huis, is ook na de start van het proces niet echt duidelijk.

Chrisje ging volgens Vereecken slapen, maar toen ze wakker werd, ging de ruzie verder. Volgens de beschuldigde bleef Chrisje roepen. "Ik ben altijd de kalmte zelve, maar plots ben ik door het lint gegaan," snikte hij. "Als elektricien staat mijn werkkoffer op de slaapkamer. Als die kabel er niet had gelegen, was er misschien niets gebeurd. Ik heb er geen verklaring voor."

Over de feiten zelf zegt Vereecken zich weinig te herinneren. Vereecken verklaarde verantwoordelijk te zijn voor het drama. "Ik heb enorm veel spijt".

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio