6 maanden cel voor stalker schoonheidsspecialistes

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft maandag een 30-jarige man uit Lille veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf omdat hij begin 2004 een aantal vrouwen telefonisch stalkte. Onder de slachtoffers van de man bevonden zich enkele schoonheidsspecialistes.

Belga

Tom V.D.B. (Van Den Broeck) uit Lille viel in het voorjaar van 2004 een negental vrouwen lastig met hijgtelefoons of seksueel getinte sms-berichten. De slachtoffers woonden in Turnhout, Antwerpen, Malle, Wemmel en Leuven. Enkele van zijn slachtoffers waren schoonheidsspecialistes waar hij op bezoek was geweest en om erotische massages had gevraagd. Omdat enkele slachtoffers officieel geen klacht indienden, werd hij voor vier van de negen feiten vrijgesproken.

Naast de stalking werd de man ook schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen. In december 2003 pakte hij zijn ex-vriendin en een ander meisje hardhandig aan omdat ze zijn wagen wilden vernielen. Deze meisjes moet de man respektievelijk 4.116 en 1.167 euro schadevergoeding betalen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio