Politievakbond boos op Antwerps Parkeerbedrijf

De politievakbond NSPV hekelt het beleid binnen het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen. De vakbond neemt het niet dat agenten van de verkeerspolitie mee worden ingezet om retributies uit te schrijven.

Belga

"Dit valt buiten de opdrachten en taken van de wet op het politieambt", aldus het NSPV.

De vakbond vindt het ook niet kunnen dat de parkeerwachters van GAPA inbreuken op de verkeerswetgeving verbaliseren met een retributiebon. De NSPV verwijt GAPA bovendien dat het parkeerbedrijf meer 'opbrengsten' wil realiseren via het retributiesysteem en boetes voor het verkeerd parkeren.

Volgens de politievakbond zouden er binnen het GAPA zelfs bepaalde quota gehanteerd worden die de parkeerwachters dagelijks moeten halen. Daarbij zouden de parkeerwachters vaak letterlijk hun boekje te buiten gaan.

"Ze verbaliseren mensen die een inbreuk begaan op de verkeerswetgeving, iets waar ze niet voor bevoegd zijn. Op de koop toe treden ze dan ook nog eens in een oeverloze discussie met de overtreder in kwestie om vervolgens doodleuk weg te wandelen en de agent die de parkeerwachter vergezelt achter te laten met een misnoegde automobilist", zegt Luc Goos van NSPV.

Voor de NSPV is de maat vol. "Dit kan zo niet langer. Wij willen dat de agenten voortaan met twee op pad gaan om een parkeerwachter bijstand te leveren", aldus Goos. Het probleem zal worden aangekaart tijdens het overlegcomité van de Antwerpse politie op 23 november.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio