Volharding bij kernleden

Na de recent verkregen bouwvergunning is atletiekclub Volharding in de sportzone van Stekene begonnen met de werkzaamheden voor de uitbreiding van zijn infrastructuur. Om de kosten te drukken, steken de kernleden van de vereniging de handen stevig uit de mouwen.

jmartynowski

BR>

De in 1989 opgerichte atletiekvereniging beschikt sinds september 1993 over een officiële piste in de sportzone van Stekene. Momenteel telt AC Volharding een tweehonderdtal leden. ”De laatste vijf jaar blijft het ledenaantal stijgen”, klinkt secretaris Erwin Vereecken tevreden. ”De stijging danken we aan de toename van juniors en seniors. We kunnen nog tamelijk wat wedstrijden organiseren op onze sintelpiste. Dat gaat niet blijven duren, want een tartanpiste is sneller. Willen we wedstrijden kunnen blijven organiseren, dan moet er op korte termijn een kunststofpiste komen. Anders zullen we uit het circuit verdwijnen.”

Met die duidelijke oproep aan het adres van het gemeentebestuur blikt het clubbestuur vooruit. De toekomst staat ook centraal in de geplande werkzaamheden. ”De container die nu langs de piste staat, gaan we bovenop het clublokaal plaatsen. De voorbije maanden investeerden we 10.000 euro in elektronische tijdopneming. Met de verplaatsing van de container kunnen we die volledige installatie samenbrengen met de bijhorende computeruitrusting”, vertelt Vereecken.

Verdubbeling

Voor de tweede keer wordt de berging uitgebreid. De huidige is te klein, omdat sommige atleten ze ook gebruiken om er hun krachtoefeningen in te doen. ”Het materiaal verhuist naar de nieuwe berging. In de huidige zullen de atleten terechtkunnen voor hun krachttrainingen. We breiden ook de kantine aanzienlijk uit. Ze is hopeloos te klein als we wedstrijden organiseren of bij clubactiviteiten. Door meer dan een verdubbeling van de oppervlakte trekken we het aantal zitplaatsen op van 51 naar 110”, schetst penningmeester Ludo De Potter.

Hij rekende uit dat de investeringen gemakkelijk tot 25.000 euro zullen oplopen, ondanks het feit dat clubleden de handen ferm uit de mouwen steken. Het gemeentebestuur springt voor een deel van het materiaal financieel bij. De club betaalt de rest dankzij de opbrengst van de talrijke activiteiten die AC Volharding zelf organiseert of waaraan de club deelneemt.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio