Bewoners eisen maatregelen in dodelijke bocht

Het ongeval van twee weken geleden in de Eikenstraat waarbij twee doden vielen, doet omwonenden in hun pen kruipen. De bewoners van het huis waartegen de auto te pletter sloeg, vragen het gemeentebestuur nu om maatregelen.

jmartynowski

BR>

Een auto knalde op zondagochtend 22 oktober tegen de huisgevel van Hans Dortmont en zijn vriend Bjorn Roothaert te pletter. Het resultaat was twee doden en veel materiële schade. ”Dit is al het zesde ongeval ter hoogte van onze woning in drie jaar tijd. De oorzaak is niet ver te zoeken. Een lange gevaarlijke bocht, een te lage berm en onvoldoende signalisatie nodigen uit tot overdreven snelheden”, zegt Hans.

Om nog meer verkeersonheil te voorkomen, vragen de bewoners aan het gemeentebestuur om een aantal maatregelen te treffen. ”De gemeente moet een duidelijke signalisatie met de maximaal toegestane snelheid plaatsen. Verder is er een betere verlichting nodig. Het afremmen van het verkeer via verkeersdrempels, wegversmallingen of zelfs de aanleg van een rotonde ter hoogte van het kruispunt met de N171-expresweg is te overwegen”, zegt Hans.

Om een en ander te bespreken stappen ze vandaag maandag naar de burgemeester. Die ziet evenwel weinig mogelijkheden. ”Van het politieverslag weet ik dat dit het eerste geregistreerde ongeval is in vijf jaar”, zegt burgemeester Edgar Thys. ”Op de plaats van het ongeval bestaat een snelheidslimiet van vijftig kilometer per uur. Het is een doorgangsweg, zodat hinderpalen moeilijk te plaatsen zijn. Aan de expresweg komen waarschijnlijk verkeerslichten, want ruimte voor een rotonde is er niet.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio