Achterban Lier&Ko brokkelt af

mper vier weken na de gemeenteraadsverkiezing keren vier kandidaten van stadslijst Lier&Ko de partij de rug toe. Nog anderen zouden hun ontslagbrief al in de hand hebben. Oorzaak van het ongenoegen is de vorming van het postelectorale kartel met Lier Leeft.

jmartynowski

BR>

Paul Wouters uit de Lierse deelgemeente Koningshooikt doet het verhaal. Hij was zelf geen kandidaat, maar raakte betrokken toen zijn echtgenote Nora Van Dessel die stap wel zette. ”Na enkele gesprekken met lijsttrekker Jan Hermans raakte mijn echtgenote overtuigd. Waarom? Omwille van de beloofde neutraliteit, partijloosheid, vernieuwing en verandering.”

”We waren dan ook enorm verbaasd toen we de maandag na de verkiezingen op de radio hoorden dat Lier&Ko een kartel met Lier Leeft (sp.a, Spirit en onafhankelijken) had gevormd. Dat was ‘s nachts nog door enkele mensen beslist. Leyla Top heeft toen als eerste onmiddellijk haar ontslag aangeboden. Nora besliste om nog even af te wachten”, zegt Paul Wouters.

”Vier kandidaten uit Koningshooikt zijn dan bij alle andere kandidaten langsgegaan. Zeventien Lier&Ko’ers ondertekenden onze vraag om een geheime stemming te krijgen over het al dan niet stopzetten van het postelectorale kartel. Tot twee keer toe gaf de partijtop geen gevolg aan de meerderheid van de kandidaten om een vergadering samen te roepen. Voor ons was dat de druppel die de emmer deed overlopen. Mijn echtgenote Nora, Iwan De Weerdt en Hugo Siebens geven daarom hun ontslag. Nog drie andere kandidaten hebben hun ontslagbrief klaar, maar wachten het hernemen van de onderhandelingen af (vanavond, red.)”, aldus Paul Wouters.

Hugo Siebens wilde zondagavond zijn ontslag niet formeel bevestigen, voor hij hierover met Jan Hermans gesproken heeft. Iwan De Weerd was niet bereikbaar.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio