Grootscheepse razzia in Poppel

Zwaarbewapende politiemensen hielden zaterdagmiddag een grootscheepse razzia in café De Burcht in de Pastorijstraat in Poppel (Ravels). Zij namen meerdere mannen en de Nederlandse uitbater van de zaak geblinddoekt en geboeid mee. Het gerecht wil voorlopig geen commentaar kwijt over het hoe en waarom van de inval.

jmartynowski

BR>

De Burcht is een klein café op de hoek van de Pastorijstraat in het centrum van Poppel. De politie schrok de buurt zaterdag even voor het middaguur op met een spectaculaire actie. ”Zwaarbewapende agenten kwamen uit zes of zeven wagens en vielen het café binnen. Zij voerden een zestal mannen, waaronder de Nederlandse uitbater, geblinddoekt en geboeid weg. Ook zijn zwangere partner moest mee”, getuigt een omwonende.

De politie nam wasmanden, gevulde zakken en zelfs biervaten in beslag. Ook twee auto’s met Nederlandse nummerplaat gingen op een takelwagen. Het parket wil voorlopig geen commentaar kwijt over de grootscheepse actie.

Café De Burcht beschikt volgens buurtbewoners niet over een al te beste reputatie. De zaak was tot een tiental jaar geleden wel populair, maar wisselde in tussentijd tweemaal van Nederlandse uitbaters. De huidige kroeg krijgt zelden Poppelse klanten over de vloer. De meeste bezoekers zijn naar verluidt zware jongens uit Tilburg. Het Nederlandse gerecht vroeg een half jaar geleden ook al om een klant van het café op te pakken.

Chinese fietsen

Omwonenden klagen al enige tijd over nachtelijke overlast en vechtpartijen. ”Het is onbegrijpelijk hoe die zaak kan draaien”, vraagt een echtpaar uit de buurt zich af. ”Er zijn nu en dan liveoptredens, maar daarvoor is weinig interesse. Tijdens die evenementen zijn er nauwelijks meer aanwezigen dan anders.”

Een andere buurtbewoner noemt de uitbater een man van twaalf stielen en dertien ongelukken. ”Met de nadruk op de ongelukken. Hij probeerde een tijdje geleden als handelaar in Chinese fietsen geld te verdienen, maar die fietsen begonnen meteen te roesten.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio