VVV ongerust over nieuw stratenplan

In Rijkevorsel is een West-Vlaamse firma gestart met het ronselen van adverteerders voor de uitgifte van een stratenplan. Dat bevat ook de wandelpaden en fietsroutes en moet in januari huis-aanhuis bedeeld worden. De lokale VVV maakt zich zorgen over de manier waarop de firma de vermelde routes aanpast aan de wensen van de adverteerders.

jmartynowski

BR>

Een gespecialiseerde firma wil in januari een stratenplan van Rijkevorsel uitgeven, dat ook de wandelroutes van de plaatselijke VVV en de fietspaden van Toerisme Provincie Antwerpen vermeldt. Het plan wordt gratis op 4.500 exemplaren huis-aan-huis verspreid. Nog eens 5.500 exemplaren gaan naar de handelaars die op het stratenplan adverteren.

”Wat ons wel ernstige zorgen baart, is dat de plannenmaker de routes van fiets- of wandelpaden lukraak wijzigt in functie van de locatie van een adverterende handelaar”, klinkt het bij VVV Rijkevorsel. ”Anders gezegd, op het stratenplan wordt een route langs een adverteerder omgeleid. De kaart vermeldt dan ‘dit pad wordt u aangeboden door...’.”

De toeristische dienst vreest dat ze volgend jaar nogal wat klachten gaat krijgen van bezoekers. ”Want wat doe je als je plan zegt dat je zó moet gaan, terwijl de wegwijzers helemaal een andere route aangeven? Want op het plan worden de officiële namen van de gemeentelijke wandelroutes of provinciale fietsroutes wel gewoon overgenomen.”

De Rijkevorselse VVV dringt nu bij andere toeristische diensten in de omgeving aan om te overleggen en te bekijken of er maatregelen mogelijk zijn.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio