Wandeling flirt met grenzen

Via de toeristische diensten van Baarle- Hertog en Merksplas is voortaan de geleide wandeling `Grillige Grenzenpad’ te boeken. Die neemt je mee op sleeptouw over vier kilometer langs allerlei beziens- en wetenswaardigheden aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens in Zondereigen.

jmartynowski

BR>

Zondereigen vierde enkele jaren geleden het 750-jarig bestaan van het charmante kerkdorpje. Tijdens de voorbereiding van die activiteiten verzamelde de werkgroep een schat aan informatie over Zondereigen, vooral dankzij de heemkringen Marcblas (Merksplas) en Amalia van Solms (Baarle). Tegelijk deed de Vlaamse Landmaatschappij er historische vondsten die veel verder terugleiden dan 750 jaar.

”Die informatie brengen we gedoseerd in de nieuwe wandeling `Grillige Grenzenpad’”, verklaart Frans Van Gils van de werkgroep Zondereigen. ”Tijdens de tocht brengen we historie, cultuur en natuur samen.

Ook het begrip `grens’ speelt een belangrijke rol in dat verhaal. Want die grens verhuisde historisch gezien nogal eens, waardoor Zondereigen nu eens aan deze en dan weer aan gene kant van de landsgrens lag.”

De wandeling is via de toeristische kantoren in Merksplas en Baarle-Hertog te bestellen. Er zijn drie gidsen die het traject kunnen begeleiden.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio