Nog geen beslissing over eindhalte tram 15

”Er is nog geen beslissing genomen over het eventueel laten doorrijden van tramlijn 15 naar de grens Zwijndrecht-Melsele. De Zwijndrechtse burgemeester neemt zijn wensen nu al voor werkelijkheid.” Dat zegt de woordvoerster van De Lijn-Antwerpen, Hella Rogiers, in een reactie op de aankondiging van burgemeester Willy Minnebo (Groen!) dat lijn 15 (Mortsel-Linkeroever) vanaf volgend jaar zal doorrijden naar Zwijndrecht.

jmartynowski

BR>

”We onderzoeken wel die mogelijkheid, maar van een beslissing is geen sprake. Het laten doorrijden van een lijn zorgt voor extra kosten: materieel, personeel en energie. Pas eind dit jaar is de studie klaar.”

Met een tram om de tien minuten in het dal en elke zes minuten in de spits én daarbovenop een streekbus Waasland-Linkeroever om het kwartier in het dal en om de vijf minuten in de spits heeft Zwijndrecht al een uitstekende openbaar vervoerbediening.

In Zwijndrecht wordt gevreesd dat een tweede tramlijn zal leiden tot een overcapaciteit, zeker in de daluren. ”Dit overaanbod zal het imago van het openbaar vervoer schaden. Bovendien is dat geldverspilling. Tenzij De Lijn besluit de bussen te beperken tot het eindpunt van de tram”, merkt een lezer op.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio