Modeontwerper houdt fotoshoot op luchthaven Deurne

Zaterdag organiseerde modeontwerper Stijn Helsen een fotoshoot voor zijn nieuwe zomercollectie op een weinig alledaagse locatie: de luchthaven van Deurne. Het thema van de fotoshoot was Musicians on the Road. In the air was beter geweest, want als setting opteerde Helsen voor een exclusieve privéjet.

jmartynowski

BR>

Net zoals zijn werk is dit vliegtuig, een Citation X van Cessna, een unicum. Met een maximumsnelheid van 0,92 mach nadert het vliegtuig de grens van de geluidssnelheid. Na het verdwijnen van de Concorde is dit het snelste burgertoestel ter wereld. Een setting die zijn collectie eer aandoet, vindt Helsen.

De vijf modellen van de modeontwerper, vier mannen en één vrouw, gingen gekleed in zijn krachtige maar klassieke stijl. Een stijl die, ook al gezien de setting, de sfeer van VIP, jetset en Hollywood opwekt.

Helsen is ondertussen geen onbekende meer in de internationale acteurs- en zangerswereld. Zo werkte hij mee aan het bekende spinnenkostuum, te zien in Spider-Man 2. Eerder al werd hij uitgenodigd bij het team van ontwerpers voor Pirates of the Carribean. Vorig jaar ontwierp hij exclusieve maatpakken voor Robbie Williams en Jean- Claude Van Damme. Het zijn onder andere variaties op deze kostuums, uitgewerkt in andere stoffen, die nu in de nieuwe zomercollectie opduiken.

De Limburgse ontwerper opent in augustus volgend jaar overigens nog een nieuwe winkel in zijn thuisstad Hasselt, met een oppervlakte van liefst 800 vierkante meter, waar niet enkel zijn collectie te koop zal worden aangeboden, maar ook unieke meubels en kunstobjecten.

Vanaf midden januari 2007 is zijn nieuwe zomercollectie beschikbaar voor het grote publiek.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio