Essenaars hebben e-loket

Om de dienstverlening van het gemeentehuis nog te verbeteren, werd op de jongste gemeenteraad het voorstel om een elektronisch loket te installeren goedgekeurd. ”Vanaf nu zullen de Essenaars die een attest van de gemeente nodig hebben, dat ook via hun computer thuis kunnen opvragen”, zegt schepen Dirk Konings (CD&V).

jmartynowski

BR>

”Daarvoor hebben ze een elektronische identiteitskaart nodig. Daarnaast moeten ze in het bezit zijn van een smartkaart. Dat is een bakje waar men de identiteitskaart in steekt en zo verbinding maakt met het elektronische loket in het gemeentehuis. De gemeente gaat 500 smartkaarten uitdelen. Om dit mogelijk te maken moet ze investeren in een soort centrale computer.” Het kostenplaatje bedraagt 23.440 euro voor een periode van vijf jaar.”

Verder werd er op de gemeenteraad nog beslist dat er drie verlichtingspalen moeten bijkomen op het pas vernieuwde kruispunt Sint-Janstraat- Mertensdreef. Door een misverstand met het Vlaams Gewest was er te weinig verlichting.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio