Strips geschikt in Wilrijk

Strips Gestrikt late-night is een nieuw initiatief van ‘t Vlaams Stripcentrum aan de Boomsesteenweg. Daarmee willen Frank Bogaerts en zijn team beginnende tekenaars een duwtje in de rug geven om hun bekendheid bij uitgevers en publiek te vergroten. Frieda Van Raevels mag vrijdagavond 10 november de spits afbijten.

jmartynowski

BR>

In een ongedwongen sfeer, bij een hapje en een drankje, zal Frieda Van Raevels haar derde boek van de reeks Château des Chats voorstellen. Aansluitend kunnen de bezoekers grasduinen in een uitgebreide tentoonstelling van haar werk. Van Raevels is afkomstig uit Turnhout en het tekenen zat er bij haar van jongsaf in. Na haar humaniora studeerde ze aan het RITS in Brussel voor een opleiding als meesteres in de animatie.

In 2003 studeerde ze af met de eindwerkfilm Aki. Daarmee won ze de prijs voor de beste animatiefilm op het Nextframe Filmfestival van Philadelphia. Maar stilstaande beelden zijn haar passie. Van illustraties allerhande naar het stripverhaal is maar een kleine stap. Die heeft Frieda inmiddels met succes gezet.

Samen met haar vriend Joris Gielen, die de scenario’s voor zijn rekening neemt, creëerde ze een eerste stripreeks, het poëtische Château des Chats. Het koppel is nu op zoek naar een uitgever om zo het grote publiek te bereiken. Ondertussen hebben ze hun tweede project opgestart: Verlaten Verhalen, met als eerste titel Het meisje met de raven. Die strip werd al voorgesteld tijdens de opendeurdag van ‘t Vlaams Stripcentrum in september.

Wie erbij wil zijn op 10 november vanaf 20u, mailt naar saskiat@ stripcentrum.org of telefoneert naar 0478-374 861.

‘t Vlaams Stripcentrum, Boomsesteenweg 337, Wilrijk

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio