Zwaargewonde bij brand

De 35-jarige bewoner van een appartementsgebouw in de Cruyslei liep zaterdag levensbedreigende verwondingen op bij een brand in zijn woonst. Zijn 25-jarige vriendin was er ook erg aan toe, maar haar toestand is niet meer kritiek.

jmartynowski

BR>

De brand brak zaterdag uit rond 11u. Dakwerker Dennis De Laet reed op dat ogenblik voorbij het pand. Hij zag de bewoners aan het raam staan, en dat ze op het punt stonden om naar beneden te springen. Het koppel was ingesloten geraakt en zag geen andere uitweg meer. De Laet nam een ladder van zijn wagen en hielp de twee naar beneden.

Helemaal zwart van het roet werden de 35-jarige man en zijn 25-jarige vriendin naar de brandwondenafdeling van het Stuivenbergziekenhuis overgebracht. Daar bleek pas hoe ernstig de man eraan toe was. De verwondingen die hij had opgelopen, waren bijzonder zwaar. Zijn vriendin verkeerde ook in een zorgwekkende toestand, maar zij was niet kritiek.

Twee andere bewoners van het gebouw, een vrouw van 39 en haar 11-jarige zoon, raakten bevangen door de rook. Die twee gewonden werden naar het Middelaresziekenhuis gebracht en mochten na verzorging weer naar huis. De andere bewoners konden hun woonst tijdig verlaten.

Ondanks het snelle optreden van de brandweer werd de flat volledig vernield. De spuitgasten konden wel voorkomen dat de rest van het pand door het vuur werd verteerd. Naar de oorzaak van de brand is het nog gissen. Omdat de brandweer na het blussen geen duidelijke oorzaak kon vinden, werd een branddeskundige aangesteld om verder onderzoek te voeren.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio