Moordenaar gaf zichzelf aan

”Er ligt een lijk in mijn appartement”, zei Robert Vereecken op 17 april 2004, toen hij de 100 belde. ”Ik heb deze middag mijn vriendin gewurgd.” Eerlijk was Robert wel. Maar waarom hij Chrisje Michiels doodde, is niet helemaal duidelijk. Maandag start zijn assisenproces in Antwerpen.

jmartynowski

BR>

Meteen na zijn telefoontje naar de hulpdiensten, verliet Robert het appartement in de Antwerpse Cobdenstraat en stapte naar het politiekantoor om zich aan te geven. Hij gaf de dienst 100 nog mee dat de sleutel van het appartement ”in de onderste brievenbus” lag. Maar de hulpdiensten konden niets meer voor Chrisje doen. Ze lag dood op het bed, met een elektriciteitssnoer om haar nek.

Op het politiebureau werd Robert meteen verhoord. Hij vertelde dat hij al twee jaar een relatie had met Chrisje, maar dat ze geregeld aanpapte met andere mannen. Dat zou ze ook de nacht voor de moord hebben gedaan. Ze was pas om 5.30u thuisgekomen en had de volgende ochtend uitgebreid relaas gebracht van haar escapade.

Lomperik

”Ze maakte mij verwijten”, zei hij. ”Zei dat ik een lomperik was en er in bed niks van bakte.” Van het een kwam het ander, vertelde Robert.

”In een vlaag van colère heb ik een kabel van de elektriciteit gepakt en haar gewurgd.” Daarna zou hij nog wat pintjes zijn gaan drinken in café Stanny in de Stanleystraat in Antwerpen. Pas ‘s avonds laat belde hij de hulpdiensten en ging hij naar de politie.

Maar de speurders die Chrisjes vrienden en vriendinnen spraken, hoorden dat ze helemaal niet zo flirterige losbol was als Robert beweert. Volgens haar vrienden had ze helemaal geen nieuwe vlam, integendeel.

Chrisje en Robert hadden pas een huis gekocht, en Chrisje was volop aan het inpakken en maakte plannen om het huis in te richten.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio