Gewelddadige bromfietser bestraft

Print
Sint-Gillis-Waas - De politierechter van Sint-Niklaas heeft de 30-jarige S.D. uit Sint-Gillis- Waas bedacht met een geldboete van 2.750 euro, vier maanden rijverbod en medische en psychologische test als hij er ooit nog aan denkt om opnieuw een bromfiets klasse A te besturen.
BR>
Op 13 december van vorig jaar kreeg S.D. naar eigen zeggen een telefoontje dat hij een pak slaag zou krijgen. Hij nam meteen een heft in eigen handen. Om zich moed in te drinken, sloeg hij eerst vijf of zes whisky’s van het hem alleen bekende merk Jack Russel achterover (de man verwarde wellicht het hondenras met de whisky Jack Daniels, red.). Alvorens zijn bromfiets te nemen, haalde S.D. nog een baseballknuppel uit de kast om de tegenstand af te ranselen.

Bewoners van de Polderstraat alarmeerden de politie, omdat de dronken vechterbaas daar luid roepend en met de knuppel zwaaiend over het trottoir en het fietspad slalomde tot hij frontaal tegen een elektriciteitspaal knalde. Ondanks verwondingen en 1,25 promille alcohol promille in het bloed kwam S.D. snel bij van de knock-out en poogde hij nog te voet te vluchten, maar de politie kon hem gauw inrekenen. Het strenge vonnis van de rechter werd beïnvloed door het feit dat de bromfiets niet verzekerd was en de man vluchtmisdrijf pleegde.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio