Coalitie in de maak

Print
Kruibeke - De CD&V wil in een coalitie met de partij van burgemeester Antoine Denert stappen als de partij twee schepenen en na het derde jaar van de nieuwe legislatuur ook de OCMW-voorzitter mag leveren. Het voorbije weekend ging het CD&V-bestuur akkoord met het voorstel dat vorige week door de DENERT werd gelanceerd. Vanavond zitten de onderhandelaars van DENERT en de CD&V opnieuw rond de tafel.
BR>
”Wij kregen vorige week woensdag vanuit de groep rond burgemeester Antoine Denert een voorstel over een mogelijke coalitie”, zegt CD&V-voorzitter Stijn Bogaert. ”Dat voorstel hield in dat wij twee schepenen leveren en na het derde jaar van de legislatuur ook de OCMW-voorzitter. Wij konden als onderhandelaars daar natuurlijk niet zomaar direct op ingaan, omdat wij eerst ons partijbestuur moesten raadplegen. We hebben het voorbije weekend het voorstel van DENERT besproken en het partijbestuur heeft zich ermee akkoord verklaard. Er is voor ons nu een eerste belangrijke principebeslissing, maar het grote werk, de invulling van het bestuursprogramma, moet nog beginnen. Dinsdag spreken we verder met de DENERT.”

Eerste stap

”Het voorstel dat wij vorige week aan de CD&V deden, is nog altijd geldig”, zegt burgemeester Antoine Denert. ”Het is op dit moment nog maar een mondeling voorstel, waarvan de details nog verder moeten worden besproken. Er is nog niets definitief. Als de CD&V ons voorstel aanvaardt, is er een wel eerste stap gezet.”

De CD&V en de groep rond burgemeester Antoine Denert verschillen in zetelaantallen amper van elkaar. De CD&V heeft acht zetels, DENERT negen. Volgens het voorstel dat nu op tafel ligt, levert DENERT de burgemeester en drie schepenen, CD&V krijgt twee schepenen. Het voorzitterschap van het OCMW wordt door de beide partijen gedeeld.

Over de invulling van de bevoegdheden is nog niet gepraat. ”Wij hebben altijd gezegd dat het ons in eerste instantie niet om de postjes is te doen”, zegt Stijn Bogaert. ”De verhoudingen tussen de twee partijen in het voorstel dat wij nu aanvaarden, kloppen wiskundig niet volledig met de verkiezingsuitslag, maar wij vinden het belangrijk om een goed bestuursakkoord af te sluiten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio