Tien nieuwkomers krijgen kans

De kiezers van Stekene hanteerden op 8 oktober een grove borstel. Ze veegden tien van de 25 raadsleden uit de gemeenteraad weg. Evenveel nieuwkomers krijgen zes jaar om zich te bewijzen. Grootste slachtoffer van de kiesstrijd is het kartel VOS-SVP.

jmartynowski

BR>

Het wordt vanaf de eerste bijeenkomst begin januari 2007 even wennen in de gemeenteraadszaal van Stekene. Vooral de totale afwezigheid van VOS-SVP zal opvallen.

Voor de verkiezingen hadden de beide fracties elk twee raadsleden: Jef Nagels en Jacqueline Handig voor VOS en François Van Nielandt en Jeannot Verschueren voor de SVP. Het kartel heeft in de nieuwe gemeenteraad geen vertegenwoordiger meer.

Door de overstap van zijn twee vertegenwoordigers naar de SVP had de sp.a de voorbije maanden geen verkozenen meer. Lijsttrekker Christophe Creve en voormalig gemeenteraadslid Marc Fruytier vullen die leemte opnieuw in.

Vlaams Belanger Ivo De Cock krijgt versterking van de nieuwkomers Rudi De Boever, Ria Alpaerts en Koen De Cock. Na het zetelverlies wisselt de CD&V Prosper Smet, Adolf De Hooghe, Ann Van Daele-Gyselinck en Lieven Schelfhout voor Réno Martens, Freddy Merckx en Ingeborg Temmerman.

Uit de fractie van de Gemeentebelangen (GeBe) verdwijnen Lisette Behiels en Cyriel Merckx. Zij worden vervangen door voormalig gemeenteraadslid Maria Dhollander en nieuweling Pieter De Witte.

Jan Van Remoortel is ook een beetje nieuw: nu zetelt hij nog voor Groen!, vanaf volgend jaar is hij de enige vertegenwoordiger van Groen Progressief Sociaal (GPS) Stekene.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio