CD&V zit met wrang gevoel

Print
Sint-Gillis-Waas - Ook al is de absolute meerderheid van de CD&V in Sint-Gillis-Waas door de kiezers bevestigd, toch zit de partij met een wrang gevoel. Drie gemeenteraadsleden zijn niet meer herverkozen en zo is er plaats voor evenveel nieuwelingen. Bij de overige fracties zijn er alles samen vier nieuwkomers.
BR>
Bij de CD&V zijn Wilbert Dhondt, Tim Nagels en Rudi Van Dorsselaere niet meer herverkozen. Vooral laatstgenoemde had het zeer moeilijk met het verdict van 8 oktober. Samen met zijn collega’s maakt hij plaats voor Peter Vermeulen, Nathalie Verelst en OCMW-voorzitter Eric De Keyzer.

Het Vlaams Belang had drie zetels en krijgt er twee bij. Alleen Bernard Van Kerckhoven is niet herverkozen. De nieuwkomers zijn Hugo Wymeersch, Frauke Wolf en Romain Meersschaert. Hij zetelde al in de raad, maar dan voor de VLD.

Herwin De Kind (Groen!) krijgt door de kartelvorming met sp.a zijn partijgenoot en nieuwkomer Tom Ruts en Katja Daman (sp.a) aan zijn zijde. Daman zetelde al voor Ploeg. Het uiteenvallen van de fractie Ploeg levert meer wijzigingen op dan alleen de verschuiving van Daman naar sp.a-Groen!. Zo is Erik Maes er opnieuw bij, maar dan voor de N-VA. Ook Omer Van Broeck mag weer zetelen, maar nu aan de zijde van lijsttrekker en nieuwkomer Evy Huyghe van de VLD.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio