Rolstoelpatiënten kunnen niet op trein

Print
Temse - Rolstoelpatiënten kunnen in het station van Temse niet op de trein omdat er geen loopbrug voorhanden is. Maandag stelde staatssecretaris Bruno Tuybens (sp.a) dat er in het station ook geen loopbrug komt. Er werden in Temse vorige maand wel al twee bushaltes aangepast voor rolstoelgebruikers, waardoor hun mobiliteit nu door De Lijn wordt gegarandeerd.
BR>
”Rolstoelgebruikers hebben vaak een beperkte mobiliteit en zijn dikwijls noodgedwongen aangewezen op het openbaar vervoer om zich te verplaatsen”, zegt volksvertegenwoordiger Ingrid Meeus (VLD). ”In het station van Temse is er geen loopbrug voor rolstoelpatiënten. Daardoor raken zij niet op de trein. Daarom pleit ik ervoor om een loopbrug in het station te plaatsen.”

”24 van de 50 belangrijkste stations zullen tegen 2008 worden uitgerust met een loopbrug voor rolstoelpatiënten”, antwoordde staatssecretaris Bruno Tuybens maandag op de vraag van Ingrid Meeus. ”Op minder dan tien kilometer van Temse bevinden zich de stations van Puurs en Sint- Niklaas, die beide beschikken over een mobiele oprijhelling. Ik denk dat dit voor de betrokkenen al bijzonder veel bijkomende mogelijkheden biedt.”

De Temsese rolstoelgebruikers moeten dan wel nog tot aan het station in Puurs of Sint-Niklaas geraken. ”Vorige maand werden de bushaltes op de Guido Gezelleplaats en de Sint-Amelbergalaan aangepast, zodat ze toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers”, zegt Magda De Meyer (sp.a). ”Vanaf die twee haltes kunnen rolstoelgebruikers nu overal heen.”
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio