Werken aan Theaterplein in Antwerpen lopen vertraging op

Werken aan Theaterplein in Antwerpen lopen vertraging op

Werken aan Theaterplein in Antwerpen lopen vertraging op

Print
Antwerpen - De werken aan het Theaterplein in Antwerpen, die midden augustus van start gingen, lopen vertraging op door onvoorziene werkzaamheden.
Daardoor zal de eerste fase een maand later dan gepland afgerond worden.

De totale heraanleg van het Theaterplein loopt geen vertraging op, klinkt het op het kabinet van schepen van Openbare Werken Ludo Van Campenhout (VLD).

De vertraging wordt veroorzaakt door een aantal onvoorziene werken. Allereerst werd er onder het oude paviljoen een pompstation aangetroffen waar niemand correcte technische informatie over had. De aannemer stootte ook op een lichte verontreiniging in de bodem. Ook de studie rond de verankering van de luifel duurt wat langer dan voorzien.

Een laatste element is de ligging van enkele hoogspanningskabels die het theatergebouw binnenkomen net op de plaats waar de fundering van de nieuwe noodtrap wordt gepland. Daarvoor moest de funderingstechniek herbekeken worden.

De bovengrondse werken liggen tijdelijk stil. In de ondergrondse parking zijn er momenteel wel nog afkoppelingswerken aan de nutsleidingen aan de gang. Pas daarna kan de nieuwe inrit geplaatst worden.
De bovengrondse werken starten weer op 6 november.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio