Schrijver zoekt verhalen over 'Grote Oorlog'

Schrijver zoekt verhalen over 'Grote Oorlog'

Schrijver zoekt verhalen over 'Grote Oorlog'

Print
Heist-op-den-Berg - René Patteet, die al boeken schreef over onder meer de V-bommen en de Tweede Wereldoorlog in de streek van Heist, werkt momenteel aan een boek over de ‘Grote Oorlog’. Hij is hiervoor op zoek naar verhalen uit de streek.
BR>
”We zijn op zoek naar mensen die vanuit hun jeugd nog herinneringen hebben aan verhalen van de Eerste Wereldoorlog, ook wel de Grote Oorlog genoemd. In hun jonge jaren zijn er rond de Leuvense stoof wellicht oorlogsherinneringen opgehaald die niet voor hun oortjes bestemd waren, maar juist daarom bleven hangen”, zegt auteur René Patteet.

”Wij werken traag maar doelgericht aan het boek over de Eerste Wereldoorlog in de streek van Heist-op-den-Berg en omgeving. Al wie daarover weetjes heeft of die over papieren, brieven of foto’s bezit, mag ze mij bezorgen. Alles is welkom en uiteraard krijgen die mensen ook alles weer terug”, gaat hij voort.

Mondelinge verhalen
”Van mijn vorige boeken weet ik hoe belangrijk mondelinge verhalen zijn. De familieoverleveringen behoren daartoe. Mensen moeten niet te vlug denken dat wat zij thuis of elders hoorden, onbelangrijk is. Een puzzel heeft immers vele kleine stukjes”, meent Patteet. Hij geeft een voorbeeld van welke informatie hij onder meer hoopt te vergaren. ”Wie weet bijvoorbeeld precies waar tussen Booischot en Heist de Duitse kanonnen stonden die Heist bestookten?”

René Patteet: 015-34.60.11

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio