Pastoor zwaait af

Pastoor zwaait af

Pastoor zwaait af

Print
Sint-Katelijne-Waver - De Bonheidense Onze-Lieve-Vrouwparochie zal het na komend weekend wat minder met haar pastoor Rik Van den Bosch moeten stellen. Zondag zwaait de 74-jarige inwoner van Rijmenam af als dienstdoend pastoor. ”Maar mijn bureau thuis blijft voor de mensen openstaan”, benadrukt hij.
BR>
Afscheid hoeven de inwoners van Rik Van den Bosch bij zijn laatste eredienst als dienstdoend pastoor van de Onze-Lieve-Vrouwparochie alvast niet te nemen, want de geboren en getogen Bonheidenaar blijft na zijn pensioen in zijn zo vertrouwde gemeente wonen. ”Ik zal trouwens nog erediensten leiden op maandagmorgen of donderdagavond en blijf ook nog even op post als federatiepastoor van Sint-Katelijne- Waver”, geeft Rik Van den Bosch aan. ”Voorts zal ik nog genoeg om handen hebben, want ik blijf voor het bisdom een aantal taken uitvoeren. Door mijn pensioen kan ik nu ook van mijn favoriete hobby, om met mensen om te gaan, nog meer mijn beroep maken.”

De laatste mis van Rik Van den Bosch als pastoor van de Onze-Lieve- Vrouwparochie vindt plaats op zondag 29 oktober om 10.30u in de kerk aan het Dorp. De zondag nadien wordt zijn opvolger Jan Naveld uit Rijmenam, die de afgelopen jaren priester in Begijnendijk was, feestelijk ingehaald.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio