Tim leeft tussen Congolese straatjongeren

Tim leeft tussen Congolese straatjongeren

Tim leeft tussen Congolese straatjongeren

Print
Sint-Amands - Tim Van Leeuwen uit Lippelo (Sint-Amands) wacht nog tot de presidentsverkiezingen in Congo voorbij zijn, voor hij naar Kinshasa vliegt om er te werken met straatjongeren. ”God wil dat ik iets doe met mijn leven. Je kan het roeping noemen.”
BR>
”Ik ben geen traditioneel missionaris die naar ‘de Congo’ trekt, maar ik ga wel vanuit een innerlijke roeping die mijn gebed me heeft ingegeven. God richt mijn passen naar de straatjongeren van Kinshasa”, vertelt de 25-jarige Tim Van Leeuwen.

Hij en zijn familie zijn lid van de Nederlandse Pinksterkerk. Ze vieren hun gebedsdiensten in de evangelische kerk in Londerzeel. Tim staat wel met beide voeten in het leven. Hij studeerde pas af in de handelswetenschappen aan de Lessiushogeschool in Antwerpen. ”Ik weet echt wel wat het leven te bieden heeft: mijn studie, de kameraden, vriendinnen en mijn familie. Dat zijn allemaal zaken die ik moet achterlaten”, zegt Tim.

”Ik was nooit in Afrika, maar uit mijn gebed kwamen Congo en Kinshasa naar voren als de plek waar ik mijn leven nuttig kan maken. Ik ga er niet naartoe voor een kloosterorde of in dienst van een niet-gouvernementele organisatie, maar ik krijg wel de kans om mijn roeping te volgen van de evangelisatiebeweging African Enterprise. Ik ga daar minstens een jaar van mijn eigen spaarcenten leven tussen de straatjongens, kerels van 18 tot 25 jaar. Ik wil ze uit het criminele wereldje halen, waar ze meestal in verzeild geraken. Of ik er na dat jaar definitief blijf en mijn roeping voor altijd doortrek, durf ik nog niet zeggen. Ik weet wel dat ik me niet zal laten ontmoedigen door de eerste de beste tegenslag”, zegt Tim.

Wie Tims lotgevallen wil volgen of eventueel zijn spaarboek wil spekken, kan surfen naar Tim Van Lee's site
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio