Vissersclub bouwt kantine weer op

Vissersclub bouwt kantine weer op

Vissersclub bouwt kantine weer op

Print
Niel - De leden van vissersclub Eskimo kunnen opnieuw glimlachen. Vijf dagen geleden zijn ze gestart met de heropbouw van hun kantine, die onbekenden in 2004 in brand hadden gestoken.
BR>
Omdat de visvijvers aan de Landbouwstraat ingekleurd zijn als natuurgebied, kon er van een bouwaanvraag voor een nieuwe kantine geen sprake zijn. Eskimo zat letterlijk en figuurlijk in zak en as.

De schepen van Ruimtelijke Ordening, Walter Troch (VLD), nam contact op met minister Dirk Van Mechelen (VLD) en die ontmoeting leverde zijn vruchten af. Door toedoen van de minister erkende de Vlaamse overheid het Nielse vijvergebied als recreatiegebied voor hengelaars. De toekomst van de vier Nielse hengelclubs werd hiermee veilig gesteld.

Van zodra de vergunning tot stand kwam, begon Eskimo aan de bouw. Alle werkzaamheden gebeuren in eigen beheer. Omdat de visvijvers in een recreatiegebied liggen, is het verplicht de kantine in hout op te trekken.

”Met de hulp van de andere Nielse hengelclubs bouwden we de chalet, die een oppervlakte heeft van 21 op 8 meter, op vijf dagen”, zegt de fiere voorzitter, Kamiel Convents. ”Uiteraard volgt nu nog de afwerking. We hopen met nieuwjaar te kunnen tappen en een groot nieuwjaarsfeest te kunnen geven. Indien dit het geval zou zijn, wordt het de mooiste nieuwjaar uit mijn vissersleven”, lacht Kamiel Convents.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio